IM – Mohamed Sayem (directeur SSR Berkane) overleden

Mohamed Sayem

Mohamed Sayem


Vanmiddag werd bekend dat Mohamed Sayem, directeur van de Stichting Steun Remigranten in Marokko (gevestigd in Berkane) vanochtend om het leven is gekomen bij een auto-ongeluk. Ik heb Mohamed een paar keer mogen ontmoeten: een heel zachtaardige en bevlogen man. Met SSR heeft heeft hij veel belangrijk werk verricht. Hij was betrokken bij de onderhandelingen over het sociale zekerheidsverdag tussen Marokko en Nederland, rechtszaken van remigranten. Ik heb vooral leren kennen in mijn bezoeken aan Berkane en zijn werk over gedwongen huwelijken en achtergelaten meisjes. Zijn werk en dat van SSR was en is cruciaal voor vrouwen en jonge meisjes in de verdrukking. Hij zal door velen gemist worden.


Mohamed Sayems filmpje over de prachtige omgeving van Taforalt.

Onderstaande video is een uitzending van MO Doc over Marokkaans-Nederlandse jongeren die door de IND ongewenst zijn verklaard en zijn uitgezet naar Marokko.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website