Islamofobie in de politiek 2 – De opkomst van islamofobie in Europa

Opkomst van islamofobie in Europa

Het Nederlandse anti-islamofobie NGO Collectief tegen islamofobie en discriminatie CTID) nodigt u van harte uit voor een bijeenkomst op 6 maart met Europese partners om de rol van islamofobie in de politiek te bespreken.

In het kader van de Tweede Kamerverkiezingen organiseert CTID een reeks bijeenkomsten met politici en anderen over de aanpak van moslimhaat en discriminatie. Tijdens de bijeenkomst van 6 maart zullen we de situatie in verschillende Europese landen bespreken over kwesties als de wet tegen separatisme (Frankrijk), de opkomst en mainstreaming van extreemrechts (Spanje), de aanpak van islamofobie op Europees niveau en gender-islamofobie.

Datum en locatie

6 maart 16.00 – 18.00 ONLINE

Sprekers

Julie Pascoët, Wat zijn de voorstellen en eisen van het maatschappelijk middenveld ten aanzien van de Europese staten ter bestrijding van islamofobie; welke eisen en rol van het maatschappelijk middenveld ten aanzien van de Europese coördinator voor de bestrijding van anti-moslimhaat?

Yasser Louati (Frankrijk), Separatismewet in Frankrijk: wat motiveerde de voorbereiding van dit wetsvoorstel? Welke gevolgen zal het hebben voor kwesties in verband met islamofobie en religieuze organisaties?

Aurora Ali (Spanje), hoe extreemrechtse partijen, waaronder de Vox-partij in Catalonië, anti-moslimretoriek hebben gebruikt om stemmen te winnen.

Sanja Bilic (VK), gender-islamofobie in Europa

Agenda
16.00 – 16.05 Inleiding door moderator Martijn de Koning (Radboud Universiteit Nijmegen)

16.05 – 16.10 Abdou Menebhi (CTID, NL)

16.10 – 16.20 Julie Pascoët (ENAR, EU)

16.20 – 16.30 Aurora Ali (La Asociación Musulmana por los Derechos Humanos, Sp)

16.30 – 16.40 Sanja Bilic (European Forum of Muslim Women, VK)

16.40 – 16.50 Yasser Louati (Comité Justice & Libertés Pour Tous, Fr)

16.50 – 17.05 Abdou Menebhi & Martijn de Koning (NL)

17.05 – 17.45 Q&A en discussie met panel en publiek

17.45 – 18.00 Afsluiting (Abdou Menehbi)

Alle vergaderingen vinden alleen online plaats en alle vergaderingen zijn gratis. Inschrijven is verplicht: https://islamofobienl.eventbrite.co.uk

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website