11 september en islam – 10 punten over religie en geweld

You may also like...

6 Responses

 1. VNCcommunicationcounsel says:

  Heel mooi Martijn, bedankt.
  Ik heb het op Facebook gezet,
  http://www.facebook.com/profile.php?id=722529503

  Dhr. drs. VHJM van Neerven MSW MA
  editor-in-chief VNCcommunicationcounsel
  Amsterdam, the Netherlands

 2. VNCcommunicationcounsel says:

  Elsevier, Afsjin Elian, leuk, maar de ouwe hippie-krant de Village Voice zat er bovenop en kopte:
  Ground Zero Mosque Haters Go Dutch. En dat is ook woordspel.
  Lees het hier:
  http://www.villagevoice.com/2010-09-15/columns/ground-zero-mosque-haters-go-dutch/

 1. March 22, 2011

  […] Cliteur stelt dat iedere religie een gewelddadige essentie heeft. De realiteit is oneindig veel complexer. Weliswaar is er geen enkele causale relatie tussen het voorkomen van geweld en religie, de […]

 2. April 18, 2011

  […] De relatie tussen religie en geweld is eindeloos complexer dan mevrouw Kluveld hier voorstelt. Er bestaat geen intrinsiek gewelddadige religie en ook geen intrinsiek vreedzame religie. Daar ben ik al eerder op ingegaan, vandaar een korte quote van mezelf: C L O S E R » Blog Archive » 11 september en islam – 10 punten over religie en geweld […]

 3. March 26, 2012

  […] en politiek activisme zwak is. Weliswaar kunnen mensen aan een religie of een ideologie inspiratie, een gevoel van urgentie en een legitimering voor gewelddaden ontlenen, maar in veel gevallen is een gevoel van ‘empowerment’ belangrijker dan de uitgevoerde […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *