:: Al-Thabaat.com ::standvastigheid

You may also like...

7 Responses

  1. Toch jammer dat je pas kennis neemt van mijn stukken als ze op de Hirsi Ali-site worden geciteerd. Terwijl ik zo’n beetje de enige reagluurder ben op jouw site (waarom begrijp ik niet, want je site is één van de interessantere op het gebied van het huidige islamdebat).

    De mensen achter Al-Thabaat ken ik wel. Althans, ik ken hun gggristelijke tegenhangers. De sensationalisten, die een stijve krijgen van het zondige gedrag van broeders en zusters die niet zo recht in de leer zijn als zij. Lekker wijzen naar anderen, je zelf goed voelen bij de gratie van andermans misstappen. De islamitische variant van GroenLinks, zeg maar. Ik denk dat Allah een speciaal plekje voor ze heeft gereserveerd in de hel. Al was het maar om de afschuwelijke vormgeving van hun website.

    Toch moet je deze lieden niet onderschatten. Met hun grote bekken zijn ze tot veel vernietigend werk in staat.

    Dus zoals ze op Geenstijl heel poëtisch plegen te zeggen: ongezien de tiefus!

  2. martijn says:

    Ha ja ik zag dat het werd geciteerd. Ben een trouw lezer van je site hoor alleen die had ik gemist denk ik. Geef ff de exacte link van dat stuk en dat zet ik de verwijzing erin: wel zo netjes.

    Jij bent volgens mij de enige vaste reagluurder ja, de rest is incidenteel. Ik ben ‘vlees noch vis’ denk ik. Ik las enige tijd geleden een recensie over het boekje Nederlandse moslims waarvan ik een van de redacteuren ben. Daar werd betreurd dat we geen duidelijk standpunt innamen. Een van de grootste complimenten naar mijn mening, want dat hebben we ook geprobeerd niet te doen. Dat doe ik hier ook niet vaak of ik probeer het van beide kanten te bekijken. Dat lokt minder reacties uit dan duidelijke stellingnames.

    De vormgeving van de website is inderdaad niet super en dat valt me wel wat tegen. De meeste van dergelijke sites zijn beter vormgegeven. Nu gaat het nog, maar als ze meer artikelen gaan krijgen zie je door de bomen het bos niet meer.

    Ik onderschat ze zeker niet ook al vind ik het te simpel om ze jihadi’s te noemen. Ik denk juist dat zij een soort voorhoede zijn van een beweging die we steeds vaker zullen zien op internet.

  3. Hier is de link naar mijn stukje ‘Islamitische porno’, dat in de laatste editie van Frontaal Naakt staat:

    http://www.peterbreedveld.com/archives/00000225.html

    Vanaf volgende week gaat Frontaal Naakt trouwens halal. Veel moslims die ik spreek zeggen namelijk dat de blote plaatjes ze weerhoudt mijn site te bezoeken. Nu weigeren islamitische sites vaak zelfs naar mijn site te linken vanwege dat bloot. En omdat ik graag wil dat moslims komen meediscussiëren, doe ik een concessie: geen bloot meer.

    Benieuwd hoe dat gaat.

    De lay-out van jouw site is overigens flink verbeterd, opeens.

  4. martijn says:

    Heb ‘m di’r in gezet.

    Interessante concessie die je doet. Je site is inderdaad nogal frontaal naakt dus kan me voorstellen dat de sommige moslims op afstand houdt. Of het omgekeerd dan ook werkt vraag ik me af. Laat maar eens weten.

    Tsja je probeert eens wat met WordPress-templates (ik ken de taal niet dus kan alleen de hele template overnemen. Wil nog kijken of ik de header met die blauwe achtergrond kan veranderen met mooie foto’s of zo).

  5. Moslima says:

    Gegroet mensen,

    Zulk onzinnig gekletst heb ik nog nooit gehoord.
    Veel succes met je onzin, ik lach me daadwerkelijk KAPOT!

    Maar ja lang leve de vrijheid van meningsuiting hé!

    Met vriendelijke groeten,

    Een Trotse Moslima!

  6. martijn says:

    @ trotse moslima

    Ik wil je er op attent maken dat een groot gedeelte van die tekst (het gedeelte dat inspringt) niet mijn tekst noch mijn mening is. Ik heb geprobeerd de discussie op internet over Thabaat weer te geven en vervolgens onderaan mijn mening over die discussie en deels over de site zelf. Juist om meer recht te doen aan de beleving van de mensen op die site zelf (mijn visie is grotendeels gebaseerd op informatie van enkele leden van dat oude thabaat forum).

    Dit om misverstanden te voorkomen. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, schroom niet en neem gerust contact met me op.

  1. February 19, 2008

    […] op actuele zaken en zo nu en dan zelfs een scoop. Daarnaast een overzicht natuurlijk van allerlei ‘islam’sites maar ook van weblogs van sociale wetenschappers. Het is een persoonlijk weblog omdat er af en toe […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *