Maurits Berger: Sharia – Islam tussen recht en politiek

Maurits Berger: Sharia – Islam tussen recht en politiek
Sharia
Islam tussen recht en politiek

9054546581.jpg

Inhoud
De Sharia (het islamitisch recht) is geen kant-en-klaar wetboek. Maar wat is het dan wel? Veel moslims beschouwen de Sharia als goed en rechtvaardig. Anderen vinden het verwerpelijk.

In dit boek analyseert de auteur deze ogenschijnlijke tegenstelling door te beschrijven hoe het oude systeem van de Sharia functioneert, hoe het in praktijk wordt toegepast, maar vooral ook hoe het door moslims vandaag de dag wordt beleefd.

Klassieke onderwerpen uit de Sharia – zoals straf- en familierecht – worden behandeld naast moderne vraagstukken als de islamitische staat, islamitisch bankieren, terrorisme, democratie en mensenrechten. In de laatste hoofdstukken maakt de auteur een kritische analyse van de Sharia in Europa. De Sharia blijkt meer te zijn dan alleen een wet: het is tegelijkertijd een revolutionaire slogan, een gedragscode, een utopie en een ideologie.

In dit boek wordt een unieke poging ondernomen om naast juridische aspecten ook de politieke en religieuze dimensies van de Sharia te belichten. De veelheid aan informatie wordt op leesbare wijze gepresenteerd, zodat dit boek geschikt is voor studenten, journalisten, politici en iedereen die meer wil weten van het onderwerp.

Auteur
Maurits Berger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website