De dodenherdenking & bevrijdingsdag 2006

De Unie van Marokkaanse Moskeeën Amsterdam en Omstreken (UMMAO) roept ook dit jaar alle moskeebesturen, imams en moslims op om stil te staan en aandacht te schenken aan de dodenherdenking en de viering van de bevrijdingsdag. Vrijheid en verscheidenheid zijn waarden die voor ons allen een groot goed is en moet blijven.
Op 4 mei herdenken wij op verschillende plaatsen in Amsterdam, en in heel Nederland, de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in Nederland en de rest van de wereld. De Islam beschouwt waarden als vrijheid, verscheidenheid, vrijheid van meningsuiting, rechtvaardigheid, vrijheid van godsdienst als een van haar belangrijkste fundamenten.
In deze periode staan wij stil bij de gebeurtenissen en herdenken wij de strijders die om zijn gekomen voor deze waarden, die hedendaags veelal als vanzelfsprekend worden beschouwd.
Wij verzoeken alle Amsterdammers, moslims en niet-moslims, om in deze periode bij de dodenherdenking stil te staan en extra aandacht te besteden aan het belang van vrijheid en verscheidenheid binnen onze samenleving.
Met deze gebeurtenissen in ons achterhoofd en een positieve instelling kunnen we er samen voor zorgen dat deze strijd niet voor niets is geweest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website