nrc.nl – Opinie – Strijd tegen absolute Allah is geboden

nrc.nl – Opinie – Strijd tegen absolute Allah is geboden
De post hieronder gaat over Hirsi Ali’s ‘Straw Demons’. Hier staat er weer in, vandaag in NRC, maar al lang eerder gepubliceerd.

Strijd tegen absolute Allah is geboden

Kijk ook naar sociale rol van religie Is hervorming van de islam mogelijk?

De basis van iedere discussie over de plaats van de islam in een democratische samenleving moet het principe van gelijke behandeling zijn, schreef Paul Scheffer vorige week in NRC Handelsblad. Dat betekent: aanscherping van de scheiding tussen kerk en staat en de plicht voor moslims om ongelovigen en kritische leden in eigen kring dezelfde vrijheid te geven die zij nu terecht als groep opeisen. Dit stuk heeft veel reacties opgeroepen. Volgens Ayaan Hirsi Ali is Scheffers vertrouwen op een hervorming binnen de islam misplaatst – gelukkig leert Hirsi Ali ons wat de ware islam is, zegt Robbert Woltering. Onder hun stukken meer bijdragen aan de discussie over kerk en staat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website