MOI en ELSA Nijmegen organiseren: Islamitische wetgeving, democratie en mensenrechten”

MOI: Nederlandse Vereniging voor de Studie van het Midden-Oosten en de Islam
Debat: “Islamitische wetgeving, democratie en mensenrechten”

Datum: woensdag 27 september 2006 vanaf 19.00u in CC5 (Aanvang debat/lezing 19.30 uur)

Plaats: Mercatorpad 1, Collegezalen A-Faculteiten: zaal 5, Radboud Universiteit Nijmegen.
De MOI organiseert in samenwerking met The European Law Students’ Association (ELSA Nijmegen) een debat naar aanleiding van het WRR-rapport (Wetenschappelijke Raad voor het regeringsbeleid): “Dynamiek in islamitisch activisme. Aanknopingspunten voor democratisering en mensenrechten”.

In dit rapport onderzoekt de WRR hoe het islamitische activisme zich sinds de jaren zeventig in de moslimwereld heeft ontwikkeld. De nadruk ligt op intellectuele ontwikkelingen, de veranderende opstelling van islamitische politieke bewegingen en de betekenis van de sharia (islamitisch recht) voor het recht van moslimlanden. De meest opvallende conclusie van het rapport is het advies van de WRR aan de Nederlandse regering om contacten te onderhouden met islamitische politieke bewegingen, zoals de Hamas.

Voor meer informatie over sprekers, bereikbaarheid enzovoorts zie de (in aanbouw zijnde) website van de Nederlandse Vereniging voor de Studie van het Midden-Oosten en de Islam (MOI) 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website