Nederlandse Islamitische Omroep – Eerste Islamobil in Nederland

Nederlandse Islamitische Omroep – Eerste Islamobil in Nederland

Afgelopen zaterdag was in Nederland voor het eerst de Islamobil te bewonderen. Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Osdorp, organiseerde de Turkse moskeeorganisatie Milli Gorus een manifestatie waar de Islamobil officieel geopend werd.

De Islamobil is een mobiel informatiecentrum over de islam. Ze kan makkelijk door het land reizen en overal worden neergezet: ideaal voor manifestaties en bijeenkomsten. Aan de buitenkant ziet de Islamobil eruit als een moskee. Met een koepel en twee minaretten op het dak, bogen en tegeltjes op de zijkanten geschilderd. Binnen wordt multimediaal, via beeldschermen en tekstborden, informatie gegeven over de verschillende aspecten van de Islam, zoals over de vijf zuilen, het gebed en de betekenis van Ramadan.

De Islamobil bestaat al langer in Duitsland. Het idee van een mobiel informatiecentrum over de Islam ontstond in 2001 bij een groep jonge Duitse moslims. Ze hadden de wens om groepen mensen op manifestaties en braderieën op een makkelijke manier te kunnen informeren over de Islam. Met de Islamobil hopen zij het beeld van de Islam – door niet-moslims vaak geassocieerd met terrorisme en fundamentalisme – recht te kunnen zetten.

De reacties van het Duitse publiek waren positief vandaar dat de Islamobil nu ook Nederland aandoet op haar tournee. Voorlopig zijn alle teksten nog in het Duits. Maar als er in Nederland net zo positief wordt gereageerd als in Duitsland zal het niet lang duren voordat er een Nederlandse versie komt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website