Frontaal Naakt – Nahed Selim, Harriët Freezer en een islamitische scheurkalender

Publiciste Nahed Selim krijgt de Harriët Freezer-ring, de jaarlijkse emancipatieprijs van het maandblad OpZij. Behalve op Frontaal Naakt heb ik daar nog maar weinig over gelezen noch over haar islamitische scheurkalender die binnenkort verschijnt. Op Frontaal Naakt een alleraardigst interview met haar.

Op 8 maart vraag je je af waarom God mannen boven vrouwen bevoordeelt.

Dat is natuurlijk een retorische vraag. Ik wil mensen daarmee aanzetten om de positie van vrouwen kritisch te bekijken. Zelf ben ik er natuurlijk wel uit.

Ja? Want je gelooft wel in God, toch? Je bent moslim.

Ja, maar ik zie God niet als een persoon, meer als een kracht. God is wat in de harten van mensen zit. Het geweten van de mensen, dat is God.

Dat klinkt als een protestantse manier van geloven.

Dat is goed mogelijk. Ik denk ook dat het idee achter alle geloven hetzelfde is.

Op 21 juni schrijf je: ‘Uit recente onderzoeken blijkt dat meer dan de helft van de Marokkaanse jongeren de westerse beschaving afwijst. Dit geldt waarschijnlijk ook voor andere moslims. Hoe kan het ook anders met zulke Koranteksten?’ Zijn er eigenlijk koranteksten die je wél positief vindt, die je inspireren?

Ja, die zijn er zeker, en die zijn ook opgenomen in de kalender. Maar numeriek zijn de onverdraagzame teksten in de meerderheid.

Frontaal Naakt. Ongesluierde opinies, interviews & achtergronden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website