Discriminatie, Vrijheid en Privacy

Ehsan Jami wordt vanaf vandaag beveiligd.

Begrijpelijk veel aandacht in de media vandaag voor deze zaak. Onder meer in de Pers waar ook een initiatief van de Spreeksteen staat ter ondersteuning van ex-moslims (zie ook Lucaswashier):

exmoslim.PNG

Waar het natuurlijk om gaat is dat discriminatie uit den boze zou moeten en iedereen vrijheid van religie zou moeten hebben. Vrijheid om een religie te verlaten en vrijheid om een religie aan te hangen:

tamir_tshirt_150_150×180.PNG

Afshin Ellian stelde gisteren zijn in column dat Ehsan Jami’s adres al enkele weken op een islamitische website circuleerde. Dat klopt. Dat gebeurde niet direct in een dreigende sfeer overigens. Opvallend aan die posting is eigenlijk vooral het gemak waarmee men de verschillende telefoonnummers en vier emailadressen van Jami kon achterhalen inclusief het adres waar hij woonde. Dan is het ook niet meer zo moeilijk om even via een website de kortste route naar dat adres te bepalen. Allemaal te verkrijgen via openbare bronnen toegankelijk met internet. Twee bronnen heb je eigenlijk maar nodig en die daar zijn de gegevens nog steeds te vinden.

Met andere woorden…moeten we niet iets voorzichtiger zijn met het op het net publiceren van persoonlijke gegevens van mensen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website