Benoemen & Bouwen?

Trouw, deVerdieping| dossiers – De voorpagina: een uitzondering voor een bijzonder geval
Trouw van vandaag begint niet met een normale voorpagina, maar met een advertentie.

De advertentie en de oproep die erbij gaat zijn het resultaat van een discussie die in de kolommen van deze krant is begonnen met een publicatie van Doekle Terpstra op de pagina Podium. Terpstra, oud-voorzitter van de vakcentrale CNV en voorzitter van de HBO-raad, uitte daarin zijn zorg over wat hij de verwildering van de samenleving noemde. Op dat artikel kwamen onverwacht veel reacties. Kritiek omdat Terpstra zijn pijlen richtte op Geert Wilders. Maar vooral veel positieve reacties van mensen die lieten weten zich niet te herkennen in de samenleving die de PVV-leider voor ogen staat.

In de verklaring en de oproep tot ondertekening ervan, wordt niet verwezen naar Wilders. In een reactie erop noemt Wilders de ondertekenaars ‘onnozele en naïeve dwazen’ en ‘dhimmi’s’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website