Eutopia – Reza Aslan: Islam in de Moderne Tijd

Eutopia.nl | Bijeenkomst | Islam in de moderne tijd door Reza Aslan
Van 27 september tot 3 oktober geeft de Iraans-Amerikaanse journalist en godsdienstwetenschapper Reza Aslan een aantal lezingen over de islam in Europa, in de drie grote Nederlandse steden. Eutopia haalt deze flamboyante en populaire spreker naar Nederland vanwege zijn inspirerende perspectief dat de islam wel degelijk in staat is tot verandering en modernisering.

U kunt een lezing bijwonen op

  • 28 september 17.00 – 19.00 uur (Universiteit Leiden), Lipsiusgebouw, zaal 005: Cleveringaplaats 1, Leiden
  • 29 september 13.00 – 15.00 uur/ (Erasmus Universiteit Rotterdam) , Burgmeester Oudlaan 50, Rotterdam
  • 30 september 19.30 – 22.00 uur/ (Universiteit van Amsterdam) Agnietenkaple, Oudezijds Voorburgwal 231, Amsterdam
  • 1 oktober 19.00 – 21.00/ (Islamitishe Universiteit Rotterdam) Bergsingel 135, Rotterdam

Eutopia.nl | Bijeenkomst | Islam in de moderne tijd door Reza Aslan

De lezingen nuanceren en verdiepen het gangbare islamdebat door in te gaan op verbindingen tussen de islam in Nederland en Europa, de islamitische en westerse wereld en de islamitische landen zelf. Aslan legt de verantwoordelijkheid voor de huidige uitdagingen niet bij één partij, maar betrekt zowel het westen als de islamitische wereld bij een global issue.

Hij is bekend van zijn bestsellers Geen god dan God: oorsprong, ontwikkeling en toekomst van de islam en How to win a cosmic war: god, globalization, and the end of war on terror. In zijn boeken vertelt Aslan over de islam in de moderne wereld. Hij maakt onderscheid tussen religie en geloof en geeft inzicht in de historische context van het terrorisme. Een coreferent zal Aslan interviewen over al deze thema’s en uiteraard is er ruimte voor vragen en discussie met het publiek.

Eerder was Aslan te zien bij de NIO, kijk HIER.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website