De (on)zichtbare blik– een reflectie op Maruf’s bijeenkomst ‘Feminisme in de Islam’

You may also like...

1 Response

  1. Nisrien says:

    Mijn hart brand nu ik dit lees, wat had ik daar graag bij willen zijn! Ik wist wel dat dit zou gebeuren. Ik hoopte daarom samen met mijn studiegenotes bachelor Islamitische Theologie (theologie = de bevoegdheid tot religieus gezag!) erbij te kunnen zijn, om als traditineel opgeleide moslimvróuwen de verdediging vanuit het publiek te kunnen doen wanneer dat nodig zou zijn.

    Als er nog een vervolg komt, zal ik dit x alles op alles doen om er wel te zijn. Men moet weten dat die stereotypering van ze nu toch echt de prullenbak in mag en niks te ‘verklaar eens waarom zus en zo’. Ho maar meneer de superieure whiteman – verklaar jij eerst eens waarom vrouwen op zoveel vlakken binnen de westerse maatschappij nog steeds niet gelijk behandeld worden als mannen?! Daar hecht je toch zo een waarde aan, of leeft de mening dat de vrouw zielloos is nog steeds in uw mind [zoals deze mening tot 100 geleden nog heersde in Europa]!?

    Pff. Irritaties hoor.!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *