Islamofobie in de politiek – Een serie gesprekken voor de verkiezingen van de Tweede Kamer

Het Collectief tegen Islamofobie en Discriminatie (CTID) en Emcemo organiseren in aanloop naar de verkiezingen verschillende debatten met politici en anderen over de aanpak van moslimhaat en moslimdiscriminatie. Welke rol spelen moslimhaat en moslimdiscriminatie in de politiek? In een serie van gesprekken in aanloop naar de verkiezingen op 17 maart behandelen we dit thema vanuit verschillende invalshoeken.

Alle bijeenkomsten vinden alleen online plaats en alle bijeenkomsten zijn gratis toegankelijk. Registreren is verplicht.

Zondag 21 februari 15 uur – Wat kan de politiek doen om moslimhaat en moslimdiscriminatie tegen te gaan?
Met politici en anderen gaan we kijken naar maatregelen tegen moslimhaat en moslimdiscriminatie. Welke plannen zijn reeds voorgesteld en in de praktijk gebracht en wat moet er nog meer gebeuren. Voor dit gesprek hebben we uw hulp nodig. We zijn geïnteresseerd in uw opvattingen en ervaringen en zouden het op prijs stellen als u de enquête invult. De resultaten zullen op 21 februari worden besproken met de panelleden. Ga naar de enquête: https://nl.surveymonkey.com/r/moslimdiscriminatie2021

Zaterdag 6 maart 15 uur – Nederland in internationaal perspectief
Islamofobie is natuurlijk geen typisch Nederlands fenomeen. Met activisten en wetenschappers uit diverse andere Europese landen bekijken we hoe islamofobie daar speelt in de politiek. Bij deze bijeenkomst is Engels de voertaal.

Zaterdag 13 maart 15 uur – Islamofobie in de campagne
Aan de vooravond van de verkiezingen kijken we terug op de campagne en de politieke uitspraken van de afgelopen jaren. Hoe worden moslims besproken en neergezet?

Zaterdag 20 maart 15 uur – Islamofobie en de verkiezingsuitslagen
De verkiezingsuitslagen zijn bekend. Wat betekent dit voor de strijd tegen islamofobie?

U bent van harte welkom! U kunt zich registreren: HIER.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website