Zout in de wonde – Een bespreking van White Innocence van Gloria Wekker

You may also like...

2 Responses

  1. koertje says:

    Ja, jarenlang foute identieteits politiek van journalisten, activisten, wetenschappers, beleidsmakers, studenten en docenten geeft natuurlijk een reactie.
    Alles indelen in ras, klasse, sexe,geloof enzo en dan de truc van ‘intellectuelen’ om meest ‘benadeelde’ groep bovenaan plaatsen, dat werkt niet.
    Arme intellectuelen, hoe pijnlijk is het voor hun linkse wereldbeeld dat Trump in de VS verkozen is door de arbeiders, door de werkende ‘klasse’ ?

  2. Jean says:

    Ah dr kromzwaard. Als je dat stukje nu terugleest he..zie je dan werkelijk niet in dat de interpretaties van Wekker op basis van persoonlijke casussen niets meer dan opinie is? Zie je niet in dat je afkeer van dit boek kan voelen omdat t een mening is die met veel pretentie als feitelijk wordt aangedragen? Zou etnisch profileren misschien geen goede reden hebben? Is de weerstand t.a.v zwarte piet afschaffen een bewijs van racisme dat voortkomt uit een niet falsificeerbaar “cultureel archief” of spelen er misschien totaal andere dingen mee? Zoveel vragen! Gelukkig hebben we alfa’s zoals jij om dat allemaal te duiden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *