Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) – Aanslag in Londen heeft Nederlandse moslims diep geraakt

Persbericht van het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO)

Aanslag in Londen in heeft de Nederlandse moslims diep geraakt

Het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) is enorm geschokt door de laffe terroristische aanslagen in Londen, waarbij zeven dodelijke slachtoffers zijn gevallen en tientallen gewond zijn geraakt. Nederlandse moslims zijn intens verdrietig, ook omdat we juist in de vastenmaand Ramadan zijn waarin spiritualiteit, saamhorigheid, liefdadigheid, verbroedering, bezinning en zelfreflectie centraal staan.

Deze aanslagen, geïnspireerd door de theorieën van de perverse terroristische leiders van IS en andere vergelijkbare organisaties, hadden als overduidelijke opzet zoveel mogelijk mensen te doden. CMO wijst namens de Nederlandse moslimgemeenschap deze orgie van haat en geweld af. CMO is van mening dat deze terroristen en hun gedachtegoed keihard moeten worden aangepakt.

CMO heeft haar aangesloten moskeeën opgeroepen om de komende dagen tijdens traditionele Ramadan-nachtgebeden stil te staan bij de aanslagen, doden en gewonden in Londen. Wij betogen normaals onze gevoelens van medeleven met de nabestaanden en wensen alle gewonden spoedig herstel.

Leave a Reply