‘Anders Kijken’ – Documentaire Al Nisa over Islamofobie

In 2015 heeft Al Nisa een documentaire gemaakt over islamofobie in Nederland. Steeds meer mensen staan met de ruggen naar elkaar toe en de aanslagen in Parijs hebben de situatie in rap tempo doen verergeren.

Islamofobie is echt!
Al Nisa (‘de vrouwen’) is een vrijwilligersorganisatie voor moslimvrouwen en kinderen en voor vrouwen met interesse voor de islam. Het verstrekken van informatie over de islam die zoveel mogelijk losstaat van een specifieke, culturele achtergrond is een belangrijke doelstelling.

Al Nisa heeft in het verleden getracht door middel van campagnes als ‘Echt Nederlands’ en ‘Kent u mij’ een aanzet te geven om Nederland te laten inzien dat we naar een inclusieve samenleving moeten. Middels de documentaire ‘Anders Kijken’ wil Al Nisa het belang van het melden van incidenten benadrukken en discriminatie van moslims en andersgelovigen tegengaan.

Anno 2015 moet iedereen de vrijheid hebben om zichzelf te zijn, of het nou gaat om vrijheid van godsdienst, vrijheid van liefhebben wie je wilt of kleding dragen die jij prettig vindt. Door discriminatie ondervinden mensen velen problemen bij het vinden van werk, bij het volgen van een opleiding en voelen ze zich niet vrij rustig op straat te lopen. Al Nisa wil mensen verbinden en de samenleving op roepen om samen de strijd aan te gaan tegen discriminatie.

Samenleven is iets wat we met elkaar doen. Het gaat er hierbij om een klimaat te creëren waarbij iedereen zich vrij voelt om zichzelf te zijn, zonder angst voor de ander. De documentaire is gemaakt door Broosdoc producties en mede mogelijk gemaakt door OSF.

Leave a Reply